Met welke psychologische problemen kan ik je helpen?

Heel veel verschillende psychologische problemen

Op mijn praktijk krijg ik de meest uiteenlopende problemen. Van slaapproblemen, onzekerheid, van vastgelopen relaties tot trauma’s, verslavingsproblemen en rouwverwerking.

Het uitgangspunt dat ik hanteer, is dat jouw probleem niet uniek is, maar dat jij dat wel bent. Dat wil zeggen dat ik je vraag waarschijnlijk herken en al eerder bij de hand heb gehad in mijn praktijk. Dat ik dus ook weet welke methoden en technieken er allemaal zijn om je klacht te lijf te gaan. Maar ik weet nog niet wie jij bent. En we hebben jou hard nodig om de situatie op te gaan lossen. Niet alleen je klacht, maar ook je talenten en vaardigheden.

Aarzel vooral niet en stel je vraag. Bel of mail me en leg me uit waar jij mee zit. Dan kan ik precies vertellen wat er allemaal speelt, ik kan het een naam geven en ik kan je vertellen wat ik voor je kan betekenen.

Soorten psychologische problemen

Al zou ik alle bekende vragen en klachten op een rijtje zetten, dan kan het zo zijn dat de jouwe er niet tussen zit. Jouw beleving, je gevoel en de manier waarop je er voor jezelf woorden aan geeft, die is uniek.

Om je toch een beetje wegwijs te maken, ik hanteer vier soorten gevoelens die meestal onderdeel zijn van een klacht. Dat is: vastzitten, angst hebben, pijn hebben en iets klopt er niet.

Je zit vast

Misschien in je werk, in je relatie, of… je zit vast in jezelf. Wat de omstandigheden ook zijn, je hebt het gevoel dat je vast zit, dat je er geen beweging meer in krijgt. En het lukt je niet dat te doorbreken.

Je bent bang

En niet zo’n beetje ook – om te falen, of dat er iets misgaat, of je bent bang voor iets of een situatie. Je realiseert je dat jouw angst je leven kleurt. Je vermijdt bepaalde plekken of situaties. Je doet lang niet alles wat je zou willen doen.

Je hebt pijn

Het leven kan harde klappen uitdelen. De meeste kun je aan; alleen of samen met vrienden en familie. Maar soms niet. Dan kan een psycholoog je helpen met de pijn om te gaan.

Iets klopt niet

Je kijkt naar jezelf. Je kijkt naar je leven. En iets klopt er niet. Je hebt geen idee wat. Je merkt kleine dingen aan jezelf: huilerig, slecht slapen, misschien wat kortaf en teruggetrokken. Wat is er aan de hand? Waarom is dit zo?

Als je nog vragen hebt over je psychologische problemen, of als je wilt weten of ik ook jou kan helpen op mijn praktijk Psycholoog Gouda: bel of mail mij.