Relatietherapie Gouda met een relatietherapeut

In een relatie die slecht gaat, zijn twee mensen heel alleen.

Dit is niet zomaar een dipje

Elke relatie kent zijn ups en downs. Maar nu is het anders. Jullie vechten elkaar de tent uit, jullie vermijden elkaar, of bepaalde onderwerpen. Jullie zitten allebei op je eigen eilandje.

Naar een relatietherapeut? Pfoe…

Voor veel stellen is het een ongemakkelijk idee: gaan praten met een relatietherapeut. Je vraagt je af wat zo’n therapeut nou kan doen, wat jullie zelf niet kunnen. En tja, het is allemaal wel heel intiem wat jullie willen bespreken.

Echte hulp bij relatietherapie

Relatietherapie Gouda helpt jullie bij een vastlopende relatie (en trouwens, ook als jullie relatie goed gaat kan therapie je heel veel verrijking bieden). In de eerste plaats omdat er iemand bijkomt die jullie in gesprek met elkaar kan brengen. Want daar schort het vaak aan. Anders dan je vrienden en familie is de relatietherapeut in staat jullie allebei te laten spreken maar belangrijker nog: te laten luisteren, naar elkaar. Daarbij herkent de relatietherapeut patronen in jullie ‘chemie’ en kan jullie handvatten geven om daar uit te breken.

Jullie moeten wel willen

Dat klinkt misschien als een open deur, maar het is wel waar. Net als bij elke therapie gaan jullie het werk doen. Dat moeten jullie wel willen. Allebei.

Nu kan het dat gaandeweg de therapie één van jullie (of jullie samen) tot de conclusie komt dat er geen weg meer is voor jullie samen. De therapeut kan jullie helpen op een respectvolle manier de relatie te beëindigen. Zeker als jullie kinderen hebben is het belangrijk om ook het afronden van jullie relatie met zorg en aandacht te doen.

Onverwacht

Na al die jaren zou je toch denken dat jullie elkaar door en door kennen. Dat is waarschijnlijk in veel opzichten ook zo. Maar, toch kunnen er in relatietherapie zaken naar boven komen, over jezelf en de ander waar jullie allebei van kunnen schrikken. Wat dat betreft is relatietherapie echt een herontdekking van jezelf, de ander én jullie samen.

Lees meer over jullie relatie & seksualiteit

Heb je vragen over je relatie?

Stel dan jouw relatievraag op het gratis forum over relatietherapie van Psycholoog NU! In dit forum kun je anoniem en gratis al je vragen stellen aan een ervaren relatietherapeut bij jou in de buurt.

Heb je nog vragen? Of wil je weten of jouw hulpvraag kan worden ingevuld met relatietherapie in Gouda? Bel voor een afspraak of stuur even een mailtje voor Relatietherapie Gouda.