Relatietherapeut Gouda helpt jullie!

Wat is seks eigenlijk?

Seks kan heel veel dingen zijn. De taal van liefde. De ontlading van spanning. Lichamelijke lust.

Seks kan jou en je relatie verdiepen, intenser maken. Het kan ook jezelf verrijken, je horizon verbreden, de beleving van je lichaam bewuster en liefdevoller maken.

Jij en seks

Hoe mooi en prachtig seks ook kan zijn, soms is het ook heel ingewikkeld. En als het ingewikkeld is, wordt het minder fijn. Misschien heeft het een duidelijke reden, maar misschien weet je zelf ook niet waarom dat zo is.

In relatietherapie krijgt seks een plek. Je krijgt de tijd en de ruimte om woorden te vinden voor jouw beleving van seks. En samen vinden we verklaringen en zorgen we dat seksuele intimiteit een natuurlijke plek krijgt in jouw leven. En dat je er van kunt genieten.

Jullie en seks

Seks in een relatie is één van de vele manieren waarop jullie met elkaar praten. Een heel intense. Eigenlijk is het een uitvergroting van jullie relatie. Als je verliefd bent, spatten de vonken er vanaf. Je bent allebei gretig, de ander te leren kennen en bekoren.

Nu die verliefdheid er wel vanaf is, wordt vrijen ingewikkelder. Hij wil te vaak. Zij heeft geen zin. Het lijkt ook wel oppervlakkiger te worden. Jullie kennen elkaar ook zo goed, weten precies wat de ander fijn vindt. Dus je doet je dingetjes en klaar was het weer. Na verloop van tijd dringt hij ook niet meer zo aan en als ik jullie nu zou vragen wanneer jullie voor het laatst écht gevreeën dan weten jullie het misschien niet eens.

En dan is de seksualiteit uit jullie relatie verdwenen. Daarmee doen jullie jezelf en jullie relatie tekort. En daarbij, alles dat nu onuitgesproken blijft, komt een keer naar boven.

Liefde is een werkwoord

Ze zeggen ‘liefde is een werkwoord’, nou, seks is helemaal een werkwoord. Niet alleen de activiteit, maar alles er omheen. Dat je in gesprek moet blijven. Dat je moet luisteren. Dat je moet nemen én geven.

Het is alsof je duizenden keren tegen de ander zegt dat je van hem of haar houdt, op zo´n manier dat diegene het ook echt voelt. Dus je moet origineel blijven, verrassend, en vooral heel goed weten hoe je het moet zeggen.

Lees meer over relatietherapie

Heb je vragen over je relatie?

Stel dan jouw relatievraag op het gratis forum over relatietherapie van Psycholoog NU! In dit forum kun je anoniem en gratis al je vragen stellen aan een ervaren relatietherapeut bij jou in de buurt, waaronder ik zelf.

Heb je nog vragen of wil je weten of jouw hulpvraag kan worden ingevuld met relatietherapie in Gouda? Bel voor een afspraak of stuur even een mailtje.