Verlies en rouwverwerking met therapie bij Psycholoog Gouda

Iets verliezen is vreselijk

Je kunt veel verliezen in je leven. Een geliefde, je ouders, een kind. Maar ook, je baan, je huwelijk, de hoop op een kind. In alle gevallen moet je met dat verlies leren omgaan.

Dat is nooit makkelijk. Toch kun je er in de meeste gevallen, samen met familie en vrienden, na verloop van tijd vorm aan geven. Maar soms lukt het je niet en loop je, bijna letterlijk, vast. In dat geval kan ik je helpen.

Niet alleen verdriet

Als je rouwt ben je verdrietig. Maar je krijgt ook te maken met nog veel meer emoties en gevoelens, waar je van kunt schrikken. Woede bijvoorbeeld. Of onmacht. Maar ook hunkering, verlangen, angst en schuld, zijn hier voorbeelden van.

Rouwen kost niet alleen tijd, maar ook energie. Het is hard werken. Waarschijnlijk voel je je oververmoeid en prikkelbaar.

Door alle stappen van rouw

Samen doorlopen we in de therapie alle stappen in het rouwproces. Van ontkenning en boosheid tot het vechten, de depressieve gevoelens en uiteindelijk de aanvaarding. Verlies laat altijd een wond na. Ook na de behandeling. Maar je kunt wel weer verder.

Contact Psycholoog in Gouda

Wil je persoonlijk en deskundig advies in jouw situatie? Wil je meer weten over mij als behandelaar of mijn werkwijze? Bel dan met mijn praktijkassistent, zij kan al je vragen beantwoorden. Er kan gelijk een afspraak worden ingepland en zonder wachttijd. Bel ons op: 0182-700646 of stuur een bericht.